Jo neljäs SafeDrying-kuivattu kohde Lempäälään!

Kuusimäen päiväkoti saatiin käyttöön normaalisti vuotovahingosta huolimatta

Kolmen edellisen kohteen jatkoksi SafeDrying kuivasi Lempäälässä Kuusimäen päiväkodin rakenteet, joita alapohjassa tapahtunut putkivuoto oli päässyt kastelemaan useamman kuukauden ajan. Perinteisillä menetelmillä päiväkotia olisi odottanut monen kuukauden kuivattelu ja siirto väistötiloihin.Patentoidun SafeDrying-järjestelmän ansiosta Kuusimäessä vältyttiin kuitenkin väistötiloilta ja päiväkoti avattiin normaalisti elokuun alussa.

Nopea asennus ja kuivatus

Päiväkodin rakenteisiin asennettiin kuivatusjärjestelmä heinäkuussa päiväkodin loman aikana. Kastunut alue voitiin näin pinnoittaa hyvin nopeasti muovimatolla ja tilat ottaa käyttöön. Märät rakenteet pääsivät nimittäin kuivumaan niiden sisälle asennettuun kuivatuskanavistoon. Järjestelmä kuivasi vuotovahingon kasteleman pohjalaatan ja sen alla olleen vesimärän hiekan 1,5 kuukaudessa, vaikka ne olikin pinnoitettu muovimatolla. Näin alapohjaan vuotanut kosteus ei enää pääse siirtymään yläpuolisiin puurakenteisiin ja vuotovahingosta kärsineet tilat ovat taas kosteusturvallisia käyttäjilleen. 

Turvaa tulevaisuudessakin

SafeDrying- järjestelmään kuuluvan  kosteuden etävalvonnan ansiosta voidaan todeta, että rakenteet ovat turvallisen kuivat. Niihin on myös saatu jo syntymään turvamarginaalia mahdollisten kosteuspulssien varalta. Etävalvonnalla varmistetaan lisäksi rakenteiden turvallinen kuivuus ja käyttäjien mielenrauha jatkossakin. 

"Kosteusongelmiin on nyt ratkaisu"

– Timo Kujanpää, tilapalvelupäällikkö

Lue Lempäälän tilapalvelupäällikön haastattelu