Kaikki koulut saadaan kuiviksi ja väistötiloilta vältytään!

Eilisiltainen A-studio nosti esiin koulujen kosteusongelmat.

Hyvä uutinen on, että kaikki koulut saadaan kuiviksi ja väistötiloilta vältytään.

Patentoitu ja Tekesin kanssa kehitetty SafeDrying kuivatusjärjestelmä on asennettu jo useampaan kouluun.

Kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että SafeDrying -järjestelmällä pystytään saamaan kaikki koulut kuiviksi, kunhan rakenteisiin ei pääse painovoimaisesti vettä. Esteenä ei ole sekään, vaikka kosteudenlähde olisi rakennusten vanhanaikainen perustamistapa, joka nostaa kapillaarisesti kosteutta alhaalta päin rakenteisiin.

SafeDrying kuivatusjärjestelmä asennetaan kiinteäksi osaksi kiinteistöä. Järjestelmä kerää kaiken kosteuden rakenteista kuivattavien ilmaputkien sisään ja vie kosteudet suurella virtausnopeudella kuivatusyksikköön. Kuivatusyksikössä ilmavirta kuivataan, lämmitetään ja puhalletaan uudelleen kiertoon. Normaalisti tämä kierto vie vain 3-8 sekuntia.

SafeDrying -järjestelmän asennus voidaan hoitaa nopeimmillaan jopa viikonlopussa. Kiinteistö on käytettävissä koko kuivauksen ajan eli näin vältytään kalliilta väistötiloilta.

Kuivumista seurataan etävalvonnalla ja sen ansioista voidaan olla varmoja toivotusta lopputuloksesta. SafeDrying -järjestelmällä kuivuminen on saatu pääsääntöisesti hoidettua hyvinkin lyhyessä ajassa perinteisiin kuivatusmenetelmiin verrattuna.

Kiinteistön kuivuutta valvotaan etäluentalaitteilla vielä useampi vuosi, jolloin voidaan olla varmoja kiinteistön jatkuvasta kuivuudesta.

SafeDrying kuivatusjärjestelmä sopii myös uusiin kiinteistöihin työmaa-aikaisen kuivumisen nopeuttajaksi sekä kiinteistön elinkaaren aikaisen kuivuuden varmistamiseksi.

 

Lisätiedot:

Joni Kotipelto 050 312 2319

Esa Tommola 0400 632 600