Uudisrakentaminen

SafeDrying-kuivatusjärjestelmällä voidaan lyhentää paksujen rakenteiden kuivumisaikoja merkittävästi. Betonin sisään valettu kuivatuskanavisto luo rakenteeseen kolmannen kuivumissuunnan. Näin rakenteen pintaosasta tulee ikään kuin kahteen suuntaan kuivuva.

Uudisrakentaminen

SafeDrying on Tekesin kanssa kehitetty uusi patentoitu kuivatus- ja kuivanapitojärjestelmä, joka takaa kiinteistön kuivumisen ja kuivana pysymisen koko käyttöiän ajan.
Järjestelmällä voidaan lisäksi merkittävästi nopeuttaa uudisrakennusten käyttöönottoa.

SafeDrying kuivasi myös Amos Rex -taidemuseon rakenteita

Helsingin ydinkeskustaan avatun Amos Rex -taidemuseon erittäin haasteelliset betonivalut kuivatettiin menestyksekkäästi SafeDrying-järjestelmällä.

SafeDrying kuivasi myös Amos Rex-taidemuseon rakenteita

Helsingin ydinkeskustaan avatun Amos Rex -taidemuseon erittäin haasteelliset betonivalut kuivatettiin menestyksekkäästi SafeDrying-järjestelmällä.

Museotyömaalle asennettiin useita kilometrejä SafeDrying-kosteudenkeruukanavistoa tuhansien neliöiden alalle ja kuivatettiin betonirakenteita jo paljon ennen vesikaton valmistumista. Tässä haastavassa kohteessa olevien, erittäin paksujen betonivalujen laskennallisesta kuivumisajasta saatiin SafeDrying-järjestelmällä nipistettyä useita vuosia, vaikka rakenteisiin kohdistui kova ulkoinen kosteusrasitus kattorakenteiden puuttumisen takia.

Kosteusrasituksen määrästä ja kuivatusjärjestelmän tehokkuudesta kertoo esimerkiksi se, että yhdeltä 285 m² kuivatuspiiriltä SafeDrying-kuivatusjärjestelmä poisti vettä 2315 litraa 6,5 kuukauden kuivatusjaksolla.

Tällä työmaalla SafeDrying mahdollisti rakennusaikataulussa pysymisen ja lattioiden pinnoittamisen huomattavasti perinteisiä menetelmiä aikaisemmin.

Kohteen projektijohtaja Eero Kiljunen Haahtela-rakennuttaminen Oy:stä totesikin Rakennustekniikka-lehden haastattelussa: ”kun meille tuli mahdollisuus testata betonin SafeDrying-kuivatusjärjestelmää, halusimme käyttää sitä kohteessa. Se nopeutti kuivamista merkittävästi”.

Taidemuseon betonirakenteet ovat enimmillään yli metrin paksuisia, ja betonia työmaalla kului 8000 kuutiota. Ei siis ihme, että kuivatusjärjestelmälle oli tilausta.

Kustannuksiltaan SafeDrying-järjestelmän asentaminen myös jäi vain murto-osaan muihin tarjolla olleisiin vaihtoehtoihin verrattuna. 

Amos Rex -taidemuseolla hyväksi havaitulla SafeDrying-kuivatusjärjestelmällä voidaankin merkittävästi nopeuttaa työmaa-aikaista kuivumista ja varmistaa rakennuksen turvallinen kuivuus sekä ennen käyttöönottoa että käytön aikana. Näin voidaan olla varmoja kiinteistön koko elinkaaren aikaisesta kuivuudesta, josta saadaan tieto myös käyttäjille.

 

Lue lisää Amos Rexistä

 

Järjestelmän edut

Esittelemme 12 erilaista syytä valita SafeDrying-järjestelmä

Järjestelmän edut

Esittelemme 12 erilaista syytä valita SafeDrying-järjestelmä

Nopeuttaa suurten ja pienten uudirakennusten käyttöönottoa huomattavasti.

Betonin pinnan kosteuspitoisuus ei päällystämisen jälkeen nouse, kuten normaalirakenteella.

Kuivatuskanaviston luoma 3. kuivumissuunta mahdollistaa rakenteiden kuivumisen pinnoituksen jälkeenkin.

Mahdollistaa tavanomaista korkeampien päällystettävyyden kosteusraja-arvojen sovelluksen.

Huomattavaa lisävarmuutta lattianpäällystevaurioita vastaan.

Etävalvonta tarjoaa mielenrauhaa käyttäjille.

Huimasti parempi vikasietoisuus poikkeustilanteissa.

Mahdollista käyttää kiinteistön lämmittämiseen.

Lämmönlähteeksi käyvät kaikki yleisimmät lämmitysmuodot.

Turvallinen tapa kuivattaa ja lämmittää rakenteita.

Mahdollistaa kiinnitysten asentamisen vapaasti.
Järjestelmä on jo osoittanut toimivuutensa ja rakentamisaikataulua merkittävästi nopeuttavat ominaisuutensa.
SafeDrying® kuivaa myös Amos Andersonin uuden taidemuseon betonirakenteita
SafeDrying® kuivaa myös Amos Andersonin uuden taidemuseon betonirakenteita
SafeDrying® kuivaa myös Amos Andersonin uuden taidemuseon betonirakenteita

SafeDrying

SafeDrying-järjestelmän pohjana toimiva Tulilattia-lämmitysjärjestelmä on alun perin kehitetty erittäin energiatehokkaiden pientalojen lämmitystarpeisiin. Tekesin myötävaikutuksella lämmitysjärjestelmään kehitettiin vallankumouksellinen kuivatusominaisuus. Patentoidusta kuivausominaisuudesta onkin muodostumassa kansantaloudellisesti merkittävä sovellus, kun home- ja kosteusongelmille voidaan heittää hyvästit taatusti kuivien rakenteiden ansiosta.

Yhteistyökumppanit